بسته جدید کمک نظامی ۷۲۵ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۳

ایالات متحده روز دوشنبه خبر داد یک بسته جدید کمک نظامی به ارزش ۷۲۵ میلیون دلار به اوکراین ارسال خواهد کرد که شامل دومین محموله مین‌های ضدنفر و همچنین سلاح‌های ضد هوایی و ضد زره است.

کمتر از دو ماه پیش از سوگند ریاست‌جمهوری ترامپ، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد این بسته نظامی جدید بخشی از تلاش‌ها برای اطمینان از توانایی اوکراین در دفاع از خود در برابر تجاوز روسیه است.

آن‌گونه که در بیانیه بلینکن آمده این بسته نظامی جدید، شامل مین‌های ضدنفر، مهمات پرتابگرهای راکتی دقیق هیمارس، موشک‌های استینگر، سامانه‌های ضد پهپاد، سلاح‌های ضد زره و مهمات توپخانه‌ای است.

ایالات متحده، ماه گذشته اولین محموله مین‌های ضدنفر را به اوکراین ارسال کرد که تغییر مهمی در سیاست آمریکا به شمار می‌آمد و به گزارش ای‌اف‌پی، انتقاد فعالان حقوق‌بشر را برانگیخت.

لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، گفته است تصمیم به صادرات این مین‌ها به دلیل استفاده نیروهای روسی از واحدهای پیاده‌نظام به‌جای خودروها، گرفته شده است.

آستین ماه گذشته به خبرنگاران گفت: «اوکراینی‌ها به تجهیزاتی نیاز دارند که بتواند تلاش‌های روسیه را در این زمینه کند سازد.»

تلاش برای کمک حداکثری پیش از تغییر دولت

دولت کنونی ایالات متحده در تلاش است تا پیش از آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ، که به‌طور مکرر از کمک‌های آمریکا به اوکراین انتقاد کرده و اعلام کرده که می‌تواند ظرف چند ساعت آتش‌بس برقرار کند، بیشترین کمک ممکن را به اوکراین ارائه دهد.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای ضمن اشاره به خواست جو بایدن برای افزایش کمک‌های امنیتی به اوکراین، اعلام کرد رییس‌جمهور ایالات متحده می‌خواهد «تا پیش از ترک مقامش، نیروهای اوکراینی را در قوی‌ترین موقعیت ممکن قرار دهد.»

بر اساس بیانیه سالیوان، بایدن به وزارت دفاع دستور داده که این تجهیزات را به‌سرعت به اوکراین تحویل دهد تا اطمینان حاصل شود که اوکراین ابزارهای لازم برای دفاع از خود را در اختیار دارد.

در بیانیه مشاور امنیتی ملی کاخ سفید به مین‌های ضدنفر هم اشاره و گفته شده «رییس‌جمهور برای کمک به اوکراین در تثبیت خطوط خود در شرق، تامین مین‌های غیرپایدار ضدنفر برای اوکراین را به‌عنوان یک استثنا بر سیاست کلی دولت در زمینه ممنوعیت استفاده از این مین‌ها تصویب کرده است.»

سالیوان همچنین نوشته تصمیم بایدن برای دادن مجوز به اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد ساخت آمریکا، «پاسخی به ورود سربازان کره شمالی به این جنگ است.»

«استفاده از هر دلار موجود»

اظهارات ترامپ نگرانی‌هایی را در کی‌یف و اروپا در مورد آینده کمک‌های ایالات متحده و توانایی اوکراین برای مقاومت در برابر حملات روسیه در صورت نبود حمایت بیشتر آمریکا برانگیخته است.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهور اوکراین، روز یکشنبه گفت کشورش به تضمین‌های امنیتی از سوی ناتو و تسلیحات بیشتر برای دفاع از خود پیش از هرگونه مذاکره با روسیه نیاز دارد.

سرتیپ پات رایدر، سخنگوی پنتاگون هم روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که تمام بودجه باقی‌مانده ایالات متحده که پیشتر برای کی‌یف در نظر گرفته شده است، مصرف خواهد شد: «به دستور رییس‌جمهور، ما هر دلاری را که کنگره برای اوکراین تصویب کرده و برای بازسازی ذخایر خودمان اختصاص داده است، مصرف خواهیم کرد.»

پیش از اعلام بسته جدید، او میزان کل کمک‌های قابل برداشت از ذخایر ایالات متحده را ۶.۸ میلیارد دلار اعلام کرد، و گفت بیش از ۲.۲ میلیارد دلار هم برای خرید تسلیحات و تجهیزات از صنعت دفاعی در دسترس است.

پنتاگون اعلام کرد که آستین روز دوشنبه با همتای اوکراینی خود، روستم اومروف، گفتگو کرده و «درباره افزایش مداوم کمک‌های امنیتی ایالات متحده به اوکراین برای ارائه توانایی‌هایی که برای دفاع در برابر تجاوز روسیه نیاز دارد» به او توضیح داده است.

ایالات متحده از حامیان کلیدی نظامی اوکراین بوده و از زمان آغاز حمله تمام‌عیار روسیه در فوریه ۲۰۲۲، بیش از ۶۰ میلیارد دلار سلاح، مهمات و سایر کمک‌های امنیتی به این کشور اختصاص داده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها