پوتین و ماریا لووا-بلوا، کمیسر حقوق کودک دولت روسیه

آمریکا: مسکو در یک برنامه تحت حمایت پوتین کودکان اوکراینی را به روسیه منتقل کرد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۳

بر اساس تحقیقات دانشکده بهداشت عمومی ییل در نیوهیون آمریکا، روسیه با هواپیماها و بودجه‌ای که از سوی دفتر ریاست جمهوری این کشور تامین شده در چارچوب یک برنامه، کودکان را از سرزمین‌های اشغالی اوکراین خارج کرده و با سلب هویت اوکراینی، آنها را به خانواده‌های روس سپرده است.

این تحقیقات که تحت حمایت وزارت امور خارجه ایالات متحده انجام شد و سه‌شنبه ۱۳ آذر، نتایج آن منتشر شد، نشان می‌دهد دست‌کم ۳۱۴ کودک اوکراینی در ماه‌های اولیه جنگ در اوکراین ربوده و به‌عنوان بخشی از آنچه «برنامه‌ای سیستماتیک و با بودجه کرملین برای روسی کردن آنها» خوانده شده، به روسیه برده شدند.

خبرگزاری رویترز با نقل این تحقیق نوشت که نمی‌تواند به‌طور مستقل یافته‌های آن را تایید کند.

در ماه مارس سال گذشته میلادی، دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه و کمیسر حقوق کودک او، ماریا لووا-بلوا، را به اتهام جنایت جنگی در زمینه خارج کردن کودکان اوکراینی صادر کرد.

در آن زمان، لووا-بلووا گفت که کمیسیون او به‌دلایل بشردوستانه برای محافظت از کودکان در منطقه‌ای که عملیات نظامی در آن انجام می‌شد، کودکان را خارج کرده است.

تحقیق جدید جزییاتی از برنامه تخلیه کودکان اوکراینی و افراد درگیر در این برنامه را ارائه می‌دهد، از جمله اینکه پوتین با این برنامه مرتبط است.

قرار است این یافته‌ها چهارشنبه به شورای امنیت سازمان ملل ارائه شود. ایالات متحده در ماه جاری ریاست دوره‌ای این نهاد را بر عهده دارد.

این تحقیق شواهدی را ارائه می‌دهد که از اتهامات مطرح‌شده از سوی دیوان کیفری بین‌المللی علیه پوتین مبنی بر «انتقال اجباری» افراد از یک گروه ملی و قومی به یک گروه دیگر حمایت می‌کند.

انتقال اجباری طبق قوانین بین‌المللی جنایت علیه بشریت است و چون این جنایات گسترده و سیستماتیک است، عموما جدی‌تر از جنایات جنگی به شمار می‌روند.

هنوز مقامات اوکراینی به این گزارش واکنشی نشان نداده‌اند.

صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در اردیبهشت امسال اعلام کرد از زمان آغاز جنگ روسیه علیه اوکراین، دست‌کم هزار و ۹۹۳ کودک در این کشور کشته یا زخمی شده‌اند.

همچنین در شرایطی که گزارش‌ها حاکی از پیشروی نیروهای روسیه در اوکراین است، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان سه‌شنبه گفت که اوکراین به تضمین‌های امنیتی قوی و صلح عادلانه نیاز دارد.

او افزود که کی‌یف به تنهایی تصمیم می‌گیرد چه زمانی مذاکرات با روسیه را آغاز کند.

باربوک در حاشیه نشست وزیران امور خارجه ناتو گفت: «اگر از صلح صحبت می‌کنیم، باید صلحی عادلانه باشد، نباید درگیری منجمدشده باشد، که تنها منجر به مسلح شدن بیشتر و حملات بیشتر به اوکراین یا حتی سایر کشورهای اروپایی شود.»

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین سه‌شنبه گفت که این کشور آزمایشی روی موشک‌های جدید ساخت داخل انجام داده و در حال افزایش تولید موشک است.

او در پیام‌رسان تلگرام گفت که گزارش‌هایی از ارتش خود در مورد این آزمایش دریافت کرده است.

زلنسکی بدون ارائه جزییات بیشتر گفت: «ما می‌توانیم از توسعه‌دهندگان موشکی اوکراینی تشکر کنیم. ما در حال افزایش سرعت تولید هستیم.»

اوکراین که همچنان درگیر تهاجم روسیه است، در تلاش برای سرعت بخشیدن به تولیدات داخلی تسلیحات و کاهش وابستگی خود به ارسال کمک‌های نظامی غربی است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

شنیداری

پادکست‌ها