ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: ایران می‌تواند برای ساخت ۱۲ بمب اتمی مواد اولیه تولید کند

جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۱۶

دفتر مدیریت اطلاعات ملی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که جمهوری اسلامی در حال حاضر آمادگی ساخت سلاح هسته‌ای را ندارد اما مشغول انجام فعالیت‌هایی در این زمینه است و در صورت افزایش غنی‌سازی ذخایر اورانیوم خود، مواد لازم را برای ساخت ۱۲ بمب اتمی دارد.

این نهاد اطلاعاتی آمریکا پیش‌بینی کرد که حکومت ایران احتمالا به حملات جدید اسرائیل یا تحریم‌های بیشتر غرب، با نزدیک‌تر شدن به عبور از آستانه هسته‌ای پاسخ خواهد داد.

این گزارش با اشاره به افزایش غنی‌سازی اورانیوم ۲۰ و ۶۰ درصدی در ایران، تاکید کرد که جمهوری اسلامی در صورت تمایل، زیرساخت‌ها و مواد لازم را برای تولید سریع اورانیوم مورد نیاز به منظور ساخت سلاح، در چندین مرکز زیرزمینی خود دارد.

بر اساس این گزارش، ذخایر اورانیوم ایران در حال حاضر به حدی رسیده که اگر آن را به میزان لازم غنی‌سازی کند، می‌تواند بیش از ۱۲ سلاح هسته‌ای بسازد.

ارزیابی اطلاعاتی آمریکا همچنین یادآوری کرد که مقامات جمهوری اسلامی به طور فزاینده‌ای مایل به بحث علنی درباره سلاح هسته‌ای هستند.

مقام‌های حکومت ایران در ماه‌های اخیر به نسبت گذشته به صورت صریح‌تری تهدیدها درباره اقدام به ساخت بمب اتمی را مطرح کرده‌اند. از جمله عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، هفته گذشته و در آستانه مذاکره با سه قدرت اروپایی در ژنو پس از صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه تهران، هشدار داد که در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه از سوی کشورهای اروپایی، بحث هسته‌ای در داخل ایران به سمت ساخت سلاح هسته‌ای تغییر خواهد کرد.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند که قطعنامه شورای حکام که از رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواسته است تا بهار سال آینده «گزارشی جامع» از برنامه هسته‌ای و همکاری نکردن حکومت ایران با این نهاد ناظر بین‌المللی ارائه کند، می‌تواند مقدمه‌ای برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه باشد. مکانیسمی که به بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و قرار گرفتن در ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد منجر خواهد شد.

کمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی و مشاور علی خامنه‌ای، ۱۱ آبان در مصاحبه با شبکه المیادین، وابسته به حزب‌الله، تهدید کرد اگر جمهوری اسلامی در معرض «تهدیدی وجودی» قرار بگیرد، ممکن است دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهد.

تعدادی از نمایندگان مجلس نیز خواستار آزمایش بمب اتمی شده‌اند.

دفتر مدیریت اطلاعات ملی آمریکا در گزارش خود از همکاری‌های موشکی جمهوری اسلامی و روسیه نیز ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس این گزارش، همکاری دو کشور در توسعه موشک‌های فضایی می‌تواند زمان لازم را برای تولید موشک‌های بالستیک قاره‌پیما به وسیله جمهوری اسلامی کاهش دهد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها