گرنل، خبر رویترز را از بررسی انتخابش به سمت نماینده ویژه آمریکا در امور ایران رد کرد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۲

ریچارد گرنل در پستی در شبکه اجتماعی ایکس، با منشن کردن حساب خبرگزاری رویترز، گزارش این رسانه درباره بررسی انتخابش به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران را رد کرد و آن را «غلط» خواند.

رویترز چهارشنبه ۲۱ آذر به نقل از دو منبع مطلع که نامشان را اعلام نکرد، گزارش داد که دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری منتخب ایالات متحده، در حال بررسی انتخاب گرنل، رییس سابق اطلاعات خود و سفیر پیشین آمریکا در آلمان، به‌عنوان فرستاده ویژه برای ایران است.

رویترز در عین حال افزود که ترامپ هنوز هیچ تصمیمی را به‌طور رسمی در مورد مقامات یا استراتژی خود در مورد ایران اعلام نکرده است و مشخص نیست که آیا او قصد دارد تحریم‌های جدیدی علیه جمهوری اسلامی اعمال کند یا به دیپلماسی روی بیاورد یا هر دو روش را برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای تهران دنبال کند.

گرنل در دور اول ریاست جمهوری ترامپ به‌عنوان سرپرست اطلاعات ملی، فرستاده ویژه رییس‌جمهوری در مذاکرات صلح صربستان و کوزوو و سفیر آمریکا در آلمان فعالیت کرده و پیش از این نامش به‌عنوان یکی از نامزدهای سمت وزارت امور خارجه و نیز فرستاده ویژه آمریکا در اوکراین مطرح شده بود اما در نهایت ترامپ، مارکو روبیو را به‌عنوان وزیر امور خارجه خود و ژنرال بازنشسته کیت کلوگ را به‌عنوان فرستاده ویژه خود در اوکراین برگزید.

در عین حال برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در ایران در دور اول ریاست جمهوری ترامپ در حال حاضر بر فرآیند انتقال قدرت از دولت جو بایدن به دولت ترامپ در وزارت امور خارجه فعالیت می‌کند.

در دولت بایدن، رابرت مالی به‌عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور ایران انتخاب شد اما پس از درز برخی اسناد محرمانه، او به دلیل شیوه نگهداری از این اسناد به مرخصی اجباری فرستاده شد و آبرام پیلی، به‌عنوان معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران کار او را ادامه داد.

رویترز در گزارش خود افزوده است که در نظر گرفتن گرنل، می‌تواند نشانه‌ای از آن باشد که ترامپ ممکن است آماده مذاکره با حکومتی باشد که پیش از این او را تهدید کرده و در صدد ترور او بوده است.

این خبرگزاری به نقل از یکی از منابع خود نوشت که انتظار می‌رود گرنل در این نقش وظیفه داشته باشد با کشورهای مختلف از جمله در منطقه درباره مساله ایران صحبت کند و همچنین تمایل تهران را برای مذاکرات احتمالی بسنجد.

در حالی که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، همچنان بر سیاست آمریکاستیزی خود تاکید می‌کند، برخی مقام‌های جمهوری اسلامی ترامپ را به مذاکره با تهران ترغیب کرده‌اند. محمدجواد ظریف، معاون مسعود پزشکیان و حسین موسویان، عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی، در هفته‌های اخیر با انتشار مقالاتی از مذاکره دولت جدید آمریکا با جمهوری اسلامی دفاع کرده‌اند.

با این همه، موانع زیادی بر سر این راه وجود دارد. ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود، آمریکا را از توافق اتمی موسوم به برجام خارج کرد و سیاست فشار حداکثری را در قبال تهران در پیش گرفت. او همچنین دستور کشتن قاسم سلیمانی،‌ فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران را صادر کرد. جمهوری اسلامی به‌صراحت تاکید کرده است که انتقام سلیمانی را از ترامپ خواهد گرفت.

از سوی دیگر، به‌دنبال حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر سال گذشته، معادلات منطقه‌ای به‌شدت تغییر کرده است. نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی از جمله حزب‌الله در لبنان و حماس در غزه ضرباتی بی‌سابقه دریافت کرده‌اند و بشار اسد، اصلی‌ترین متحد منطقه‌ای جمهوری اسلامی سقوط کرده و به روسیه گریخته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها