رویترز: پس از پیروزی بر حماس و حزب‌الله و سقوط اسد، هدف بعدی نتانیاهو ایران است

جمعه ۱۴۰۳/۰۹/۳۰

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت پس از غلبه اسرائیل بر حماس و حزب‌الله و سقوط رژیم بشار اسد در سوریه، «ایران، هدف بعدی بنیامین نتانیاهو» است و در صورت عقب‌نشینی نکردن جمهوری اسلامی از برنامه اتمی خود، احتمال حمله آمریکا و اسرائیل وجود دارد.

در این گزارش تاکید شده که نتانیاهو آماده است تا «جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و برنامه موشکی ایران را به صفر برساند» و تهدیدها علیه اسرائیل را خنثی کند.

رویترز جمعه ۳۰ آذر به نقل از کارشناسان تاکید کرد که جمهوری اسلامی با یک انتخاب سخت مواجه است؛ به این ترتیب که یا باید به برنامه غنی‌سازی هسته‌ای خود ادامه دهد یا فعالیت‌های اتمی خود را کاهش دهد و با مذاکره موافقت کند.

غسان الخطیب، تحلیلگر فلسطینی، به رویترز گفت که در صورت عقب نشینی نکردن جمهوری اسلامی از برنامه اتمی خود، اسرائیل و آمریکا در دوره دونالد ترامپ و نتانیاهو، «ممکن است حمله کنند»، زیرا: «اکنون هیچ چیز مانع آن‌ها نمی‌شود.»

او با اشاره به سوابق گذشته افزود: «این امکان وجود دارد که مقامات جمهوری اسلامی برای جلوگیری از یک رویارویی نظامی، مایل به سازش باشند.»

جوست هیلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در گروه بین‌المللی بحران نیز گفت: «ایران در برابر حمله اسرائیل به ویژه علیه برنامه هسته‌ای خود، بسیار آسیب پذیر است.»

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، یک‌شنبه ۲۵ آذر در پیامی ویدیویی ضمن تاکید بر ضرورت «تغییر چهره خاورمیانه» تاکید کرد تحولات یک سال اخیر، قدرت اسرائیل را به رخ جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن در خاورمیانه کشیده است.

در همین حال رسانه‌ها در هفته‌های گذشته خبر دادند اعضای تیم ترامپ پس از سقوط اسد، به طور جدی در حال ارزیابی گزینه‌های موجود به منظور جلوگیری از دست‌یابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای از جمله «با حمله‌های هوایی پیشگیرانه» هستند.

همچنین رییس‌جمهوری منتخب آمریکا که به‌عنوان شخصیت سال مجله تایم انتخاب شده است، در گفت‌وگو با این مجله احتمال حمله نظامی به ایران را رد نکرد.

در گزارش جدید رویترز به سناریوهای احتمالی درباره غزه نیز اشاره شده است.

تحولات سوریه و آینده پیش رو

رویترز همچنین نوشت که سوریه پس از سرنگونی اسد در یک مقطع حساس قرار دارد و بزرگ‌ترین نگرانی در میان عوامل وحشت‌زا در بین سوری‌ها و ناظران، این است که هیات تحریر شام که زمانی با القاعده مرتبط بود، اکنون به عنوان یک نیروی ملی سوری عمل می‌کند یا به ایدئولوژی اسلامی بازمی‌گردد؟

در ادامه تحرکات سیاسی در سوریه، سه دیپلمات آمریکایی صبح جمعه ۳۰ آذر (به وقت محلی) وارد دمشق شدند تا با رهبران گروه تحریر شام دیدار و گفت‌وگو کنند.

از سوی دیگر حملات روزهای اخیر اسرائیل به اهداف نظامی در سوریه واکنش‌های فراوانی را به دنبال داشته است.

دولت موقت سوریه ۲۴ آذر با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، از اسرائیل به دلیل حملات مکرر پس از سقوط حکومت اسد شکایت کرد.

نتانیاهو با اشاره به تحولات اخیر سوریه گفته است که اسرائیل «هیچ علاقه‌‌ای» به درگیری با سوریه ندارد و سیاستش در قبال این کشور بر اساس «واقعیت‌های موجود در میدان» تعیین می‌شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها