وزارت بهداشت: پذیرش‌های سهمیه‌ای در کنکور باعث دلسردی دانشجویان شده است

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۹

جلیل حسینی،‌ معاون آموزشی وزارت بهداشت، با انتقاد از سهمیه‌های کنکور و ورود تبعیض‌آمیز شماری از داوطلبان به دانشگاه‌ها هشدار داد پذیرش‌های سهمیه‌ای باعث دلسردی دانشجویان شده است.

حسینی یک‌شنبه ۹ دی‌ماه در یک نشست خبری گفت: «بسیاری از داوطلبان در رشته‌های خوبی که سالیان سال تلاش می‌کنند، پذیرش نمی‌شوند، چون سهمیه آن صندلی‌ها را به پذیرش‌های سهمیه‌ای اختصاص دادیم. بنابراین این وضعیت نگرانی زیادی را ایجاد کرده است.»

او افزود در دانشگاه‌های برتر کشور، «رتبه یک کنکور در کنار رتبه‌های بالاتر قرار می گیرد و این شرایط مناسب نیست».

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه اصلاح سهمیه‌ها در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت‌خانه‌های علوم و بهداشت قرار گرفته است، خبر داد نتایج این بررسی‌ها «در آینده نزدیک» اعلام خواهد شد.

او تاکید کرد «فرزندان شهدا باید به جایگاه‌های برتر برسند» اما این موضوع باید از «مسیرهای منطقی» محقق شود.

در سال‌های گذشته موضوعاتی همچون اختصاص سهمیه‌ها و صندلی‌فروشی در دانشگاه‌ها انتقادات زیادی را برانگیخته است.

اول دی‌ماه، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم دولت مسعود پزشکیان، با بیان اینکه هدف از ایجاد سهمیه‌های کنکور، تامین عدالت بوده است، گفت: «مجموع سهمیه‌هایی که تاکنون بوده باعث نارضایتی شده، یعنی با اینکه سهمیه‌ها به خاطر عدالت گذاشته شده، در عمل منتهی به ناعدالتی شده است.»

پیش از آن در مهرماه نیز مصطفی معین، وزیر علوم در دولت محمد خاتمی، با اشاره به سهمیه‌های در نظر گرفته شده برای ورود به دانشگاه‌ها گفت ۷۵ درصد دانشجویان پزشکی دانشگاه تهران، سهمیه‌ای هستند.

معین افزود: «این‌ها بر چه اساسی آمدند پزشکی می‌خوانند و با رتبه ۱۰۰ هزار وارد می‌شوند و رتبه دو رقمی نابغه و مستعد ما نمی‌تواند وارد دانشگاه شود.»

شهریور سال جاری نیز محمد ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با اشاره به اینکه حتی رتبه‌های دو رقمی غیر‌سهمیه‌ای هم در دانشگاه‌ها پذیرفته نمی‌شوند، تاکید کرد سهمیه‌ هم «حدی و حدودی» دارد.

بشیر خالقی، عضو پیشین کمیسیون بهداشت مجلس شوری اسلامی، مهرماه ۱۳۹۸ فاش کرد در سال ۱۳۹۷، حدود ۷۰ درصد از دانشجویان دندان‌پزشکی با سهمیه پذیرش شدند.

کمبود خوابگاه و کلاس‌ برای دانشجویان پزشکی

معاون وزارت بهداشت در ادامه نشست خبری خود، به وضعیت خوابگاه‌های دانشجویی پرداخت و اذعان کرد وضعیت بهداشتی در این اماکن نامناسب است و صف‌های دریافت غذا در سلف‌سرویس‌ها طولانی است.

حسینی با بیان اینکه در خوابگاه‌ها به جای سه نفر، گاهی ۱۲ تا ۱۴ نفر در یک اتاق اسکان داده می‌شوند، افزود در دانشگاه نیز کلاس‌هایی با ظرفیت تنها ۵۰ نفر، با ۲۰۰ دانشجو برگزار می‌شوند.

او هشدار داد کشور با کمبود ۲۵ هزار تخت بیمارستانی آموزشی روبه‌رو است و بدهی ۹۵ هزار میلیارد تومانی دانشگاه‌های علوم پزشکی، به یک مشکل جدی تبدیل شده است.

در سال‌های گذشته گزارش‌های بسیاری درباره کمبود تخت‌های بیمارستانی در کشور یا فرسوده و ناایمن بودن آن‌ها منتشر شده است.

تصویری از یک خوابگاه دانشجویی

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبرها
خبر ورزشی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن

شنیداری

پادکست‌ها