عضو کمیسیون قضایی مجلس: با هر اقدامی که به تثبیت حضور اتباع در ایران منجر شود، مخالفیم

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۱۶

در ادامه سیاست‌های مهاجرستیزانه جمهوری اسلامی و هم‌زمان با افزایش فشارها بر مهاجران اهل افغانستان در ایران، محمدتقی نقدعلی، نایب‌رییس اول کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد با هر آنچه که حضور اتباع خارجی در ایران را تثبیت کند، مخالف است.

نقدعلی یک‌شنبه ۱۶ دی‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا تاکید کرد با طرحی که برخی نمایندگان در خصوص «کارت اقامت موقت» اتباع ارائه کرده‌اند، کاملا مخالف است و آن را طرحی «بسیار بد و غلط» می‌داند.

او این طرح را باعث بر هم خوردن «بافت جمعیتی کشور» و ایجاد «مشکلات امنیتی، اقتصادی و مسائل دیگر» خواند و افزود: «اتباع خارجی غیرمجاز کاملا باید اخراج شوند و تبعه خارجی مجاز هم باید در مدت محدودی بلافاصله پس از اتمام مجوز حضور، از کشور خارج شود.»

مقام‌های جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بارها از عباراتی همچون «طرد شدن» و «رد مرز اتباع غیرمجاز» برای اعلام خبر اخراج شهروندان افغانستانی از ایران استفاده کرده‌اند.

۱۵ دی‌ماه، نادر یاراحمدی، رییس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور، از اخراج حدود سه میلیون نفر از «اتباع غیرمجاز» طی سه سال گذشته خبر داد و گفت: «شرایط سخت حاکم بر افغانستان منجر به ورود مجدد این افراد به داخل ایران شده که با پیگیری نیروی انتظامی شاهد اخراج آن‌ها خواهیم بود.»

نایب‌رییس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در قانون تابعیت ایران اصل بر «نَسَب» است، نه «خاک»، گفت: «قانون تابعیت در ایران بر اساس اصل نسبی است و یکی از والدین باید ایرانی باشد.»

نقدعلی اضافه کرد: «صرف اینکه فرد در خاک ایران متولد شده باشد، شناسنامه ایرانی صادر نمی‌شود. برای اتباع خارجی مانند افغانستانی‌ها، شناسنامه ایرانی صادر نمی‌شود.»

پیش‌تر در ۱۴ مهر، ولی‌الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی مجلس، اعلام کرد بر اساس طرح ساماندهی اتباع خارجی، دیگر چیزی تحت عنوان اقامت دائم اتباع در ایران وجود ندارد و تنها سه نوع اقامت موقت شامل یک ساله، سه ساله و احتمالا هفت ساله پیش‌بینی شده است.

در ماه‌های گذشته و به دنبال تشدید سیاست‌های مهاجرستیزانه جمهوری اسلامی علیه شهروندان اهل افغانستان در ایران، گزارش‌های زیادی از برخوردهای توهین‌آمیز با مهاجران اهل افغانستان منتشر شده است.

در پی شدت گرفتن این برخوردها، کارزارهایی افغان‌ستیزانه با هدف اخراج مهاجران از ایران در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاده است.

بیشتر بخوانید: دستیار اجتماعی پزشکیان: کارهای نژادپرستانه و زشت در قبال مهاجران غیرقابل توجیه است

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گزارش روز با مجتبا پورمحسن
اقتصاد و بازار
نوا
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها