بایدن تصمیم متا برای حذف راستی‌آزمایی از شبکه‌های اجتماعی‌اش را شرم‌آور خواند

شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۲

جو بایدن، رییس‌جمهور ایالات متحده، روز جمعه در جریان گفتگو با خبرنگاران، تصمیم متا مبنی بر حذف راستی‌آزمایان (فکت چکرها) و جایگزینی آن‌ها با یادداشت‌های کاربری (کامیونیتی نت‌ها) را تصمیمی «واقعا شرم‌آور» خواند.

او در گفت‌وگویی با خبرنگاران که در سالن روزولت کاخ سفید انجام شد، پس از سخنرانی درباره اقتصاد، به پرسش‌هایی پیرامون چند موضوع مختلف دیگر هم پاسخ داد.

او در این گفتگو علاوه بر گزارش رشد اشتغال در چهار ساله ریاست جمهوری‌اش، علاوه بر پاسخ به پرسش از تصمیم تازه متا، درباره برنامه‌هایش پس از ترک کاخ سفید، تحریم‌های جدید علیه روسیه، عفوهایی که شاید پیش از پایان دوره‌اش صادر کند و همچنین کمپین ریاست‌جمهوری کامالا هریس صحبت کرد.

بایدن درباره تغییرات ایجادشده در فرایند راستی‌آزمایی متا که مارک زاکربرگ، مدیرعامل این شرکت، دقیقا پیش از روی کار آمدن دونالد ترامپ، خبرش را اعلام کرد گفت: «فکرش را بکنید که یک میلیاردر می‌تواند چیزی را بخرد و بعد بگوید: از این به بعد، دیگر هیچ چیزی را راستی‌آزمایی نمی‌کنیم، آن‌هم در حالی‌که میلیون‌ها نفر به صورت آن‌لاین این چیزها را می‌خوانند ... به نظر من واقعا شرم‌آور است.»

ترامپ و دیگر جمهوری‌خواهان، زاکربرگ و متا را تا پیش از این بارها به خاطر آن‌چه از نظر آنان سانسور صداهای راست‌گراست، به باد انتقاد گرفته‌اند.

به گزارش سی‌ان‌ان، زاکربرگ همزمان با اعلام سیاست جدید به این نکته اذعان کرده که در نتیجه این تغییرات، محتوای مضر بیشتری در پلتفرم‌های متا دیده خواهد شد.

عقب‌نشینی متا از سیاست‌های پیشین یا تغییر رویکرد؟

این تغییرات در سیاست‌های نظارت بر محتوا، نشان‌دهنده عقب‌نشینی چشمگیری در شیوه برخورد متا با ادعاهای نادرست و گمراه‌کننده است.

متا در سال ۲۰۱۶ و در پی ادعاهایی مبنی بر این‌که نتوانسته جلو سواستفاده کنشگران خارجی از پلتفرم‌هایش برای انتشار اطلاعات نادرست و ایجاد اختلاف در بین آمریکایی‌ها را بگیرد، یک برنامه راستی‌آزمایی مستقل راه‌اندازی کرد.

در سال‌های پس از آن هم، این شرکت همچنان با گسترش محتوای بحث‌برانگیز در پلتفرم خود درگیر بود و منتقدان می‌گویند اطلاعات نادرست درباره انتخابات، اخبار ضد واکسیناسیون، ترویج خشونت و سخنان تنفرآمیز همچنان در پلتفرم‌ها آن منتشر می‌شد.

پیشتر هم ایلان ماسک پس از خرید توییتر (که بعدا نام آن را ایکس تغییر داد) در سال ۲۰۲۲، تیم‌های راستی‌آزمایی این شرکت را منحل و برچسب‌های توضیحی تولیدشده کاربران، موسوم به یدداشت‌هیا کاربری را به‌عنوان تنها روش اصلاح ادعاهای نادرست در این پلتفرم باقی گذاشت.

زاکربرگ در ویدئویی که سه‌شنبه برای اعلام سیاست جدید منتشر کرد گفت: «راستی‌آزمایان، بیش از حد سوگیری سیاسی داشته‌اند و اعتماد را بیش از آن‌که بسازند، از بین برده‌اند.»

بایدن، با نظر به تصمیمات ترامپ، درباره عفوها تصمیم می‌گیرد

بایدن به خبرنگاران گفت پیش از آن‌که تصمیم بگیرد، منتظر می‌ماند تا ببیند آیا ترامپ، به گفته او، قصد دارد عده‌ای را «تنبیه» کند یا خیر.

بایدن در پاسخ به پرسشی درباره صدور عفوهای دیگر در روزهای پایانی دوره‌اش، گفت: «این مسئله به صحبت‌ها و وعده‌هایی که ترامپ در این چند روزه بیان می‌کند، بستگی دارد که نشان می‌دهد چه کار می‌خواهد بکند.»

او ادامه داد: «این‌که ترامپ بخواهد مردم را به خاطر این‌که طبق خواسته‌اش عمل نکرده‌اند تنبیه کند، فاجعه‌آمیز است. اما هنوز در مورد برخی افراد در حال بررسی هستیم و تصمیمی نهایی گرفته نشده است.»

وقتی از بایدن پرسیده شد آیا برای خودش یا اعضای خانواده‌اش عفو صادر می‌کند متعجب شد و گفت: «برای چه چیزی می‌خواهم خودم را عفو کنم. نه، هیچ قصدی برای عفو کردن خودم ندارم. من کار اشتباهی نکرده‌ام.»

او هفته گذشته در مصاحبه‌ای با یواس‌ای تودی گفته بود هنوز درباره صدور عفوهای پیش‌دستانه پیش از ترک پست تصمیم نگرفته است و بدین ترتیب امکان اقدامی بی‌سابقه را برای حفاظت از برخی متحدانش باز گذاشت.

بایدن همچنین در آن مصاحبه به ترامپ هشدار داده بود که از تلاش برای «تسویه حساب شخصی» بپرهیزد.

سی‌ان‌ان پیش‌تر گزارش داده بود مقام‌های ارشد کاخ سفید، مقام‌های دولت و وکلای مدافع برجسته در واشنگتن، درباره عفوهای احتمالی پیش‌دستانه یا کمک حقوقی برای افرادی که ممکن است از سوی ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری آینده‌اش تحت پیگرد قرار گیرند، بحث کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها