مقامات شرق لیبی از افزایش تعداد کشتهشدگان سیل درنه به بیش از هفت هزار نفر خبر دادند. ارتش این کشور نیز اعلام کرد بین ۲۵ تا ۴۵ درصد این شهر از بین رفته است.
خدمات اضطراری شرق لیبی از افزایش شمار کشتهشدگان به هفت هزار نفر خبر داد.
مقامات این منطقه اما تاکید دارند شمار جانباختگان بیش از این رقم است.
عثمان عبدالجلیل، وزیر بهداشت دولت شرق لیبی اعلام کرده است تعداد قربانیان احتمالا تا ۱۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.
سازمان بینالمللی مهاجرت نیز اعلام کرد حداقل ۳۰ هزار نفر در درنه آواره شدهاند.
این سازمان تعداد افراد آواره شده در دیگر مناطق از جمله بنغازی را بیش از شش هزار نفر برآورد کرد.
برخی رسانهها نیز تعداد افراد مفقود شده را بیش از ۱۱ هزار نفر ذکر کردهاند.
لیبی از نظر سیاسی بین شرق و غرب تقسیم شده است و دولت به رسمیت شناخته شده مستقر در طرابلس هیچ کنترلی بر مناطق شرقی ندارد.
شهر درنه در ۲۵۰ کیلیومتری بنغازی، ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشت.
احمد مسماری، سخنگوی ارتش ملی لیبی (LNA) که شرق لیبی را کنترل میکند، در یک کنفرانس خبری تلویزیونی گفت که این فاجعه پس از فرو ریختن سدهای درنه رخ داده و «تمام ساختمانها و ساکنانشان را به داخل دریا» برده است.
در همین حال مقامات این منطقه اعلام کردهاند درباره دلایل فروریختن این سد تحقیقات لازم انجام خواهد شد.
سیل اخیر در لیبی از زمان زلزله بزرگی که شهر المرج در شرق این کشور را در سال ۱۹۶۳ لرزاند، بدترین سانحه رخ داده در شرق این کشور است.
طوفان دانیل پس از وارد کردن خسارت به یونان طی هفته گذشته، روز یکشنبه ۱۹ شهریور به دریای مدیترانه رسید، جادهها و ساختمانها را در درنه ویران کرد و به سایر شهرهای امتداد ساحل، از جمله بنغازی، دومین شهر بزرگ لیبی، خسارت وارد کرد.
دفتر سازمان ملل متحد در لیبی اعلام کرد فجایع حاصل از طوفان را از نزدیک دنبال میکند و «در حال ارائه کمکهای فوری در حمایت از تلاشهای محلی و بینالمللی است».
ترکیه از ورود تیمهای امدادی خود به شرق لیبی خبر داد و چندین کشور از جمله فرانسه، نروژ، الجزایر، مصر، ایتالیا، قطر و تونس از ارسال کمک خبر دادند.