متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در نشست خبری خود گفت ایران اگر خواستار فضا برای دیپلماسی با ایالاتمتحده است، باید در ارتباط با برنامه هستهای خود تنشزدایی انجام دهد و اولین گام در این مسیر، همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.
میلر با تاکید بر عزم آمریکا برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای، گفت واشینگتن بهترین راه برای رسیدگی به این نگرانی از طریق دیپلماسی است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد با وجود نگرانیهای جامعه بینالمللی و بر خلاف اظهارات مقامهای جمهوری اسلامی، ایران هنوز نشانهای برای تنشزدایی در ارتباط با برنامه هستهای خود انجام نداده است.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی سهشنبه از طرح ژاپن برای از سرگیری مذاکرت احیای برجام خبر داد.
امیر عبداللهیان در مصاحبه با خبرگزاری ژاپنی کیودو نیوز گفت که جمهوری اسلامی هر طرحی از سوی ژاپن را که در آن منافع تهران لحاظ شده باشد، مثبت تلقی خواهد کرد.
او جزییاتی درباره ابتکار پیشنهادی توکیو ارائه نکرد اما به نظر میرسد این طرح در زمان سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به این کشور آسیایی در مرداد ماه سال جاری به او ارائه شده باشد.
از سوی دیگر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز دوشنبه سوم مهر در دیدار با محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی اعلام کرد برای اثبات صلحآمیز بودن برنامه هستهای تهران، نیاز است «تضمینهای معتبر» ارائه شود.
او گفت همکاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی باید تا رسیدن به «پیشرفت عینی» در چارچوب توافق انجام شده میان دو طرف در اسفند ۱۴۰۱ ادامه یابد.
اشاره مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به توافقی است که اسفند ماه سال گذشته و در پی سفر او به تهران به دست آمد.
اسلامی اما بار دیگر آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به سیاسیکاری در قبال پرونده هستهای تهران متهم کرد و از این نهاد خواست در گزارشهای خود «بیطرفی» و «حرفهایگری» را رعایت کند.