العربیه: هاشم صفی‌الدین ۳ روز در تونل زیرزمینی محبوس بود و بر اثر خفگی کشته شد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۳

العربیه در گزارشی خبر داد هاشم صفی‌الدین، گزینه بالقوه جانشینی حسن نصرالله، دبیر‌کل کشته شده حزب‌الله لبنان، به شکل مستقیم با حملات هوایی اسرائیل کشته نشد بلکه به دلیل محبوس ماندن در پناهگاهی زیرزمینی و بر اثر خفگی جان باخت.

بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد نحوه مرگ صفی‌الدین به‌نوعی تکرار سناریوی کشته شدن نصرالله است.

العربیه روز پنج‌شنبه سوم آبان در گزارشی به نقل از منابع خود و همچنین بر اساس اطلاعات الحدث، رسانه عربستان سعودی فاش کرد که صفی‌الدین به‌طور مستقیم بر اثر حملات هوایی کشته نشده است.

این منابع گفتند صفی‌الدین در یکی از پناهگاه‌های زیرزمینی در المریجه پنهان و حبس شده و بین یک تا سه روز به همراه هفت عضو دیگر حزب‌الله مقاومت کرده اما در نهایت بر اثر خفگی جان باخته است.

به گفته این منابع آگاه، تمامی پناهگاه‌های زیرزمینی حزب‌الله که به‌طور ویژه مقاوم‌سازی شده‌اند، دارای ذخایر اکسیژن هستند.

همین مساله احتمالا توضیح می‌دهد که چرا اسرائیل تا چند روز پس از حمله اولیه، با ادامه دادن به حملات خود، مانع نزدیک شدن تیم‌های امدادی به محل هدف شد.

سناریویی مشابه سناریوی کشتن نصرالله

روز پانزدهم مهر، محمود قماطی، عضو شورای سیاسی حزب‌الله گفت که اسرائیل با بمباران حومه جنوبی بیروت مانع پیشرفت عملیات جست‌وجو برای یافتن صفی‌الدین می‌شود.

روایت‌های منتشر شده در زمان انتشار خبر کشته شدن دبیرکل حزب‌الله و گفته‌های یکی از امدادگرانی که جسد نصرالله را پیدا کرد نیز نشان می‌داد که او هم بر اثر خفگی جان باخته و بدنش هیچ آسیب و جراحتی ندیده بود.

با ادامه درگیری‌ها میان حزب‌الله و اسرائیل و تشدید این تنش‌ طی بیش از یک ماه گذشته، حزب‌الله با خسارت‌های سنگینی مواجه شده است.

اسرائیل تاکنون ده‌ها تن از فرماندهان ارشد حزب‌الله را کشته و حسن نصرالله، دبیرکل این گروه نیز در روز هفتم مهر در حمله اسرائیل به جنوب بیروت از بین رفت.

روز ۱۹ مهر نیز اسرائیل حملاتی بی‌سابقه به منطقه المَریجه لبنان انجام داد؛ جایی که هاشم صفی‌الدین، رییس شورای اجرایی حزب‌الله و جانشین احتمالی نصرالله در آن حضور داشت.

دو هفته پس از این حمله، اسرائیل در روز سه‌شنبه اول آبان به‌طور رسمی مرگ صفی‌الدین را اعلام کرد.

حزب‌الله لبنان نیز روز چهارشنبه دوم آبان در نهایت این خبر را تایید کرد.

از اوایل مهر امسال، اسرائیل حملات هوایی شدید خود را به نقاط مختلف لبنان به‌ویژه در ضاحیه بیروت که مقر اصلی حزب‌الله محسوب می‌شود و نیز جنوب و شرق این کشور، افزایش داده است.

اسرائیل در این مدت چندین «ترور هدفمند» دیگر نیز علاوه بر ترور نصرالله و صفی‌الدین انجام داده که مرگ علی کرکی، فرمانده جبهه جنوب حزب‌الله در حمله روز دوم مهر یکی از آن‌ها بود.

پیش از آن و در نهم مرداد، فواد شکر، یکی از بنیان‌گذاران حزب‌الله و از فرماندهان برجسته نظامی آن، در ضاحیه کشته شد.

۳۰ شهریور، ابراهیم عقیل، فرمانده یگان رضوان و نفر دوم نظامی حزب‌الله بعد از فواد شکر، همراه با ۱۶ عضو دیگر این یگان کشته شد.

کم‌تر از یک هفته بعد و در روزهای چهارم، پنجم و هفتم مهر، اسرائیل به ترتیب ابراهیم قبیسی، فرمانده یگان موشکی، محمد سرور، فرمانده یگان هوایی و نبیل قاووق، عضو شورای مرکزی و مسئول امنیت حزب‌الله را در حملاتی کشت.

سرنوشت وفیق صفا، مسئول هماهنگی و ارتباطات حزب‌الله و شوهر خواهر حسن نصرالله، همچنان نامشخص است.

اسرائیل اعلام کرده که صفا را در حملاتی به منطقه النویری در بیروت هدف قرار داده اما هنوز خبری رسمی درباره وضعیت او منتشر نشده است.

با وجود این شرایط پیش آمده برای کادر رهبری حزب‌الله، ارتش اسرائیل اعلام کرد که این گروه در طول روز چهارشنبه دوم آبان و تا ساعت ۱۱ شب به وقت محلی، حدود ۱۳۵ موشک به سوی اسرائیل شلیک کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی

شنیداری

پادکست‌ها